Sfaturi&Pareri
In acesta rubrica, de pe pagina biroul de arhitectura RSbA nostru, incercam sa va prezentam cateva probleme intalnite, de-a lungul proiectarii, in urma discutiilor/corespondentei cu diferiti clienti/ potentiali clienti.
Vor fi prezentate anumite teme generale care influenteaza partea de proiectare de arhitectura si in cele din urma rezultatul final. Evident ca vor fi prezentate atat puncte forte ale unei solutii/variante cat si puncte slabe, puse oarecum in balanta, tocmai pentru a face mai usoara luarea unei decizii.
De cele mai multe ori in proiectare “ne lovim” de neadaptarea tuturor pieselor la scopul final. Fie este terenul prea mic, fie sunt vecinii cum sunt, fie un gard pe proprietate care “incurca”, fie legislatia care “nu ne lasa” sa construim pe tot terenul si multe altele aspecte care trebuie sa fie privite atat din punctul de vedere al beneficiarului proiectului de arhitectura, cat si din punctul arhitectului/ autoritatilor, samd. Solutii de priectare tip au existat, inca se mai realizeaza, dar, de cele mai multe ori, ele nu raspuns la problema ridicata de personalitatea fiecaruia, standardele de viata, de confort, samd.
Consider ca a fost realizat un rezumat foarte util pentru dvs referitor la activitatile posibile pe care poate sa le realizeze un arhitect in documentul emis de Organizatia Arhitectilor din Romania denumit “Misiunile Arhitectului”.
Speram ca aceste prime informatii sa fie analizate de dvs, impreuna cu legislatia in vigoare, alaturi de parerile altor specialisti in domenii conexe, dar in cele din urma sa apelati cu incredere la un birou de arhitectura astfel incat solutia visata de dvs sa devina realitate. Apelati cu incredere la noi!
Arhitect Radu SFINTEŞ
27.01.2014