Arhitectul si chitul

Arhitectul si chitul. Ar fi bine sa definim bine titlul. Arhitectul- specialist in arhitectura; chitul- acea pasta care se intareste in contact cu aerul si e folosita la fixarea sticlei in cercevea. Si totusi care este legatura intre elemente? O experienta personala nereusita! Am incercat sa fiu “expert” in chituit (ce poate sa fie atat de greu?). Trebuia sa ma limitez doar la arhitectura si domenii conexe dar am considerat ca este posibil sa fac si chituirea rapid si bine. Ce daca exista (sau inca mai exista, caci mai mult ca sigur ca este pe “cale de disparitie”) geamgiul, eu, ca arhitect, am crezut ca pot sa rezolv aceasta problema. Si am rezolvat-o! Prost, cu nervi, timp pierdut, inestetic, samd. “Lucrarea a reusit, paciectul e mort” – era o vorba din popor. Cam asa si cu geamul meu! Probabil ca trebuie acum sa refac totul ca sa iasa bine; de data asta o sa apelez la un specialist.

Cam asa si cu constructia dvs! Daca apelati de la inceput la un specialist in domeniu sunt sanse mari sa nu aveti de-a face cu “isprava dintre arhitect si chit” povestita. In cazul respectiv interventia o sa fie mica, usoara (din punct de vedere a greutatii produsului final; geamult trebuie demontat si dus la cu totul la geamgiu) si probabil ca se va rezolva corect de catre un specilist. In cazul unei case lucrurile stau cu totul altfel datorita complexitatii operatiilor necesare. Un lucru bine facut se realizeaza de catre un specilist in acel domeniu sau de o echipa de specialisti (dupa caz). Improvizatiile nu au viata lunga si nu sunt de calitate!

Daca doriti sa apelati la un specialist in arhitectura va stau la dispozitie (in cazul in care doriti sa puneti chit apelati/va recomand alte persoane)!

Arhitect Radu SFINTEŞ
12.07.2014