Practica Student Arhitect

Pentru orice (tanar) student arhitect cerintele cerute la orice job in domeniul arhitecturii par ridicate. Utilitatea unui stagiu de
practica care sa faca trecerea de la mediul academic la piata muncii in domeniul arhitecturii este una utila/necesara. Constientizarea necesitatii acumularii de informatii din timpul facultatii trebuie sa devina prioritara pentru viitorul arhitect. In fond orice stagiu de practica are rolul de a tasa informatiile deja invatata/parcurse in timpul facultatii. Orice “chestie inutila” predata in facultate poate sa devina la un moment dat o adevarata resursa pentru viitorul angajator. Piata din Romania nu mai este una statica, in care totul merge de la sine, “aplecata” doar catre un program de arhitectura. Numarul mare de arhitecti activi face posibila o alegere foarte strica a viitorului colaborator pentru realizarea unui proiect de catre beneficiar. Consideram ca putem sa oferim o practica utila pentru viitorul arhitect si ca ne putem adapta unui “program de initiere” pentru orice student arhitect.
Aceasta optiune este varianta cu cerintele cele mai reduse. Internship sau practica este un bun mod de a incepe “viata de birou” in arhitectura. Acest program este util atat pentru studentii la inceput de drum dar si pentru realizarea anumitor stagii de pregatire din timpul facultatii. Perioada foarte buna pentru a invata (de la program CAD pana la detaliere de arhitectura) si de a va adapta la cerintele biroul de arhitectura RSbA. Evident ca vor fi avantaje pentru o colaborare ulterioara (program part/full-time) atata timp cat a existat o perioada de “acomodare” la cerintele noastre. De cele mai multe ori nu numai competentele in domeniul arhitecturii sunt necesare intr-un birou de arhitectura. Obisnuirea cu cerintele, standardele, legislatia specifica domeniului este extrem de importanta pentru lucru in arhitectura. Noi dorim sa va ajutam si sa fim ajutati. Am dori sa vedem si cum ganditi si cum puteti realiza o mica “problema” singurei astfel ca va recomand sa cititi aici mai departe si sa aplicati si respectivul desen (nu este obligatoriu dar trebuie sa ne cunoastem cumva )!

Adresa de mail – practicaneplatita@rsba.ro